Gacka sve bogatija

Piše/Foto: Mateja Posavi

Gacka sve bogatija kvalitetnom i velikom pastrvom

Uz rijeku Gacku zatekli smo direktora poduzeća Gacke d.o.o. Željka Grgurića - Grgu u redovnom obilasku njene obale. Zanimalo nas je kakvo je stanje ribljeg fonda u rijeci te kako protječe ovogodišnji plan poribljavanja. Gacka je jedno vrijeme stagnirala po pitanju kvantitete ribljeg fonda, no u zadnjih nekoliko godina stanje se znatno promijenilo na bolje. .

Opširnije...

Natjecanje na Gacki - umjetna muha

Piše: Mateja Posavi

Na rijeci Gacki najavljeno je 6. otvoreno prvenstvo Otočca u ribolovu pastrve na muhu, koje
će se održati 2. srpnja (subota) s početkom u 9.00 sati. Organizator natjecanja je poduzeće
Gacka, a nastavku pogledajte program događanja:

.

Opširnije...

Plavsko jezero

Piše: Ribolov Team

Ovo najljepše ledenjačko jezero na prostoru Ex Yu nalazi se u Crnoj Gori, na 907 metara nadmorske visine. Točnije jezero je smješteno u podnožju planine Visitora, okruženo brojinim pašnjacima i vrletima. Jezero je oblika elipse i površine 2 km2, sa najvećim dubinama do 9m.

.

Opširnije...

Jednodnevna škola mušičarenja na Gacki

Piše: Mateja Posavi

Treću godinu za redom 4. lipnja održava se jednodnevna škola mušičarenja na rijeci Gacki u organizaciji Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda i Gacke d.o.o. Instruktori mušičarenja su poznati i vrsni ribiči Milan Kuprešanin (FFCI) i Tomo Ladišić Belko, uz pomoć članova ŠRU „Gacka“. Za sve zainteresirane rok prijave je do 1. lipnja na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela 091 22 22 397.

.

Opširnije...